Kussens bij MOLWOL

Op elke vraag proberen we zo goed mogelijk te beantwoorden. Nog hulp nodig? Contacteer ons!

Zijn de MOLWOL kussens geschikt voor elke slaaphouding?

Onze MOLWOL kussens bevatten een rits waardoor je dit hoofdkussen kan opvullen tot de dikte en hoogte die bij jouw slaaphouding past. De MOLWOL kussens ondersteunen je hoofd zonder je nek te belasten. Het is belangrijk om te weten hoe u slaapt. De meesten onder ons zijn beweeglijke slapers, en hebben geen specifieke slaaphouding. De MOLWOL kussens hebben een dikte van 700g, dit is ideaal voor de gemiddelde slaper.

  • De zijslaper heeft behoefte aan een goede overbrugging tussen schouder en oor, die de nek ondersteunt. Maak het kussen wat dikker door wollen bolletjes toe te voegen.
  • De rugslaper heeft behoefte aan een dunner kussen. Voor een normaal postuur, ingedrukt tot 2 à 3 cm hoogte. Verwijder wat wollen bolletjes uit het kussen.
  • De buikslaper slaapt mogelijk zonder kussen, of een dun en zacht kussen met heel weinig volume. Verwijder veel wollen bolletjes uit het kussen.

Aparte navulzakjes zijn verkrijgbaar om het kussen helemaal naar jouw wens op te vullen.

Hoe onderhoud ik mijn kussen?

Je kussen dagelijks opschudden en omdraaien. Verluchten bij voorkeur ‘s morgens bij het open raam (niet in volle zon).

Ik ben allergisch aan de huisstofmijt. Kan ik dan slapen op een wollen kussen?

De MOLWOL dekbedden en kussens zijn ideaal voor mensen met een allergie. Door de temperatuur- en vochtregulerende eigenschappen van wol komen er geen schimmels voor. Schapenwol bevat lanoline, dit wolvet weert bacteriën en is zelfreinigend waardoor de huisstofmijt wegblijft. Deze natuurlijke hypoallergene eigenschappen van wol maakt dat een MOLWOL dekbed of kussen ideaal is voor mensen met allergieën.