De impact van wol op je slaap

Ononderbroken slapen is een essentieel onderdeel van een gezond leven. Goed slapen heeft een positieve impact op je stressniveaus, op je concentratie en zelfs op je lichaamsgewicht.

 

Wol heeft een natuurlijk ademend vermogen, het voert vocht af en het reguleert je lichaamstemperatuur wat voor een diepere en langere slaap zorgt.

 

Onderzoek wijst uit dat je sneller in slaap valt en minder vaak wakker wordt onder een wollen deken.

 

Je kruipt ’s avonds in je bed. Comfortabel onder de wol droom je weg. Je slaapt de nacht door en ’s ochtends sta je uitgeslapen op. Studies wijzen uit dat wol het natuurlijke materiaal is dat een aangename slaapomgeving creëert. Wol zorgt ervoor dat je beter en langer slaapt.

10 redenenen waarom slapen onder wol zo goed is

#1 - De slaapervaring!

Wol is een natuurlijk materiaal dat zacht aanvoelt. Het geeft een knus en gezellig gevoel, je wordt als het ware geknuffeld door je dekbed. De eerste keer onder een wollen deken is een ervaring waarbij een nieuwe slaapwereld open gaat. Eenmaal onder de wol wordt schapen tellen overbodig. 

#2 - De kwaliteiten van wol

Wol is temperatuur- en vochtregulerend. Wolvezels zijn veerkrachtig en houden lucht vast, hierdoor ontstaat er een isolerende laag.  Deze isolerende beschermingslaag houdt warmte vast wanneer het koud is, en voert deze af wanneer het warm is. In de winter houdt wol je warm, in de zomer zorgt wol voor afkoeling. Het ademend vermogen van wol zorgt voor een natuurlijke verluchting en een goede afvoer van vocht. Overmatig zweten is hierdoor verleden tijd. Slapen onder een wollen dekbed is comfortabel, ongeacht welk seizoen. 

#3 - Wol is allergievriendelijk

Door deze temperatuur- en vochtregulerende eigenschappen komen er geen schimmels voor in wol. Schapenwol bevat lanoline, dit wolvet weert bacteriën en is zelfreinigend waardoor de huisstofmijt wegblijft. Deze natuurlijke hypoallergene eigenschappen van wol maakt dat een MOLWOL dekbed of kussen ideaal is voor mensen met allergieën. 

#4 - Energievriendelijk

Het lanoline, of wolvet, in wol is zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend. Door de vocht- en temperatuur regulerende eigenschappen blijft wol droog en proper. Een wollen dekbed wassen is dus niet nodig. Af en toe verluchten is voldoende. 

#5 - Natuurlijk, duurzaam en milieuvriendelijk

Schapen zijn de producenten van een natuurlijke vezel. Na het scheren groeit de wol gewoon terug aan. Wol heeft een enorme lange levensduur waarbij het zijn positieve eigenschappen niet verliest. Wol is ook volledig recycleerbaar. Een goed onderhouden wollen dekbed bezorgt je voor minstens 20 jaar een heerlijke nachtrust.

De wol komt van de schapen van Kemp vzw. Deze dieren zijn levend erfgoed en  worden ingezet als natuurlijke grasmaaiers. Ze begrazen op verschillende plaatsen in de Kempen. Door begrazing verhoogt de biodiversiteit! De biodiversiteit dat zijn dieren en planten maar ook hun leefgebied en dat van de mens. Het is essentieel om onze natuurlijke omgeving zo goed mogelijk te bewaren.

#6 - Diervriendelijk

De schapen worden vakkundig en met zorg geschoren door scheerders die een professionele opleiding genoten hebben in Nieuw-Zeeland. Onze schapen kunnen hun natuurlijk kudde- en graasgedrag vertonen. Door onze manier van werken voldoen we aan de drie principes (basisgezondheid en biologisch functioneren, natuurlijk leven en affectieve staat) voor dierenwelzijn. 

#7 - Ecologische en verantwoorde grondstoffen

Onze kussens en dekbedden bestaan voor 100% zuivere scheerwol van het Kempische heideschaap. De katoenen buitenhoes is afkomstig van biologisch geproduceerde katoen. Bovendien is deze GOTS gecertificeerd. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. 

#8 - Lokaal gemaakt

De schapen grazen in de Kempen. Het scheren gebeurt in de stal in Geel. De wol gaat naar de wolwasserij van Verviers, de enige in de Benelux. De gewassen wol wordt herwerkt tot kussens en dekbedden bij Lidwina vzw in Mol. 

#9 - Sociaal project

De MOLWOL kussens en dekbedden worden gemaakt bij maatwerkbedrijf Lidwina vzw. Bij Lidwina kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt terecht. Bij Lidwina zetten ze zich in voor de groei van de talenten van de medewerkers. Deze positieve energie gaat recht mee in de kussens en dekbedden van MOLWOL.
Ook bij Kemp vzw kunnen mensen terecht die voor kortere of langere tijd nood hebben aan een andere omgeving. 

#10 - Maatschappelijk verantwoorde onderneming

Onze partner waar we in geloven